Direkte aftryk

Indenfor temaet “Direkte aftryk” har flere elever arbejdet med aftryk i sin rene form som fysiske aftryk af konkrete materialer som blandt andet kartofler, fingre, grøntsager og planter. I disse værker er der bl.a. arbejdet med såkaldte indeksikale tegn, hvilket er aftryk, der direkte henviser til objekter, eller begrebet forensic art, som er spor af noget, der har været. 

Andre elever har arbejdet mere abstrakt med begrebet aftryk. Det udspiller sig i en mere følelsesmæssig tilgang til spor af noget, der har været. I disse værker bliver fotografiet ofte anvendt som medie. 

Inspirationskilden for nogle af eleverne inden for temaet “Direkte aftryk” har været kunstnere som eksempelvis den danske billedkunstner Asger Jorn og hans store keramiske relief, der dækker væggene i forhallen på Århus Statsgymnasium samt kunstværker som den franske kunstmalers Yves Kleins værk “Anthropometry of the Blue Period”, der består af tilfældige aftryk, indeksikale tegn, af kvindekroppen på et lærred. Her bliver kroppen anvendt som pensel på lærredet.  

  • Instagram

Århus Statsgymnasium, 2g Bk, Vinteren 2021

Find linket til vores Instagram ved at trykke på ikonet

Indtryk

Aftryk

Udtryk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now